Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Privrednici umereni optimisti

    Privrednici očekuju da se u 2015. godini nastavi umeren rast srpske privrede, ali su za brži napredak i nove investicije potrebni podrška Vlade Srbije i svih njenih institucija, izjavio je predsednik srpskog poslovnog kluba Privrednik Miodrag Kostić.

    Kostić je na letnjem prijemu u klubu Privrednik rekao da je potrebno usmeriti kapitalne investicije u infrastrukturu, sprovesti regulatorne reforme, smanjiti birokratske namete privrednicima, ali je istakao da je važno što su prvi koraci u tom smeru već učinjeni.

    On je rekao da članovi kluba Privrednik podržavaju nov ciklus privatizacija u Srbiji za koji veruju da će obnoviti i izgraditi stabilne kompanije u zemlji.

    "Privatnih investicija i dobrih projekata u Srbiji ima, potreban nam je privredni ambijent jednak za sve investitore, domaće i strane", kazao je Kostić.

    On je dodao i da Privrednik u poslednjem periodu redovno održava sastanke sa svim poslovnim asocijacijama i predstavnicima vlade, a da zajednički imenitelj svih sastanaka razgovor o izgradnji održive ekonomije Srbije, ulazak u Evropsku uniju i podsticaji investiranju.

    Na prijemu su bili ministar privrede Željko Sertić, predsednici Američke i Srpske privredne komore Zoran Petrović i Marko Čadež, biznismeni Miroslav Mišković, Zoran Drakulić i Dušan Knežević, vlasnik TV Pink Željko Mitrović, princ Aleksandar Karađorđević, direktor EPS Aleksandar Obradović.

    Letnjem prijemu je trebalo da prisustvuje i premijer Aleksandar Vučić, ali je bio sprečen zbog vanredne konferencije za novinare. Privrednik okuplja kompanije koje zapošljavaju 30.000 ljudi i godišnje uplaćuju u budžet Srbije 550 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE