Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Merkel: Dogovor sa Grčkom mora se postići pre ponedeljka

    Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak na sastanku s čelnicima evropskih stranaka desnog centra u Briselu da se dogovor o grčkom dugu mora postići pre otvaranja finansijskih tržišta u ponedeljak, saznaje Reuters od dvoje učesnika sastanka.

    Grčka "neće ucenjivati Nemačku", rekla je takođe Merkel na sastanku čelnika Evropske građanske stranke (EPP) iza zatvorenih vrata u Briselu, prema istom izvoru.

    Jedan član nemačke vlade odbio je iz načelnih razloga da komentariše reči Merkel na privatnom sastanku, ali je upozorio na dramatičnost situacije. "Svako zna što će se dogoditi iduće nedelje i svako zna da su odbrojani dani za rešenje", rekao je taj političar.

    Merkel i ministar finansija Wolfgang Schaeuble trebaju u ponedeljak da podnesu parlamentarnom odboru izveštaj o ishodu pregovora, nakon čega bi Bundestag u utorak trebao glasati o omogućavanju dodatnog vremena Grčkoj za isplatu duga.

    Ministri finansija evrozone u četvrtak su prekinuli pregovore o sporazumu kojim bi Grčka dobila novac za reforme uoči preteće nemogućnosti plaćanja dugova, a razgovori će se nastaviti u subotu ujutro, rekao je jedan predstavnik zemalja evrozone.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE