Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi šef Boeinga: Od pripravnika do direktora

    Ove godine, 1. jula Dennis A. Muilenburg će postati novi izvršni direktor kompanije Boeing ito 30 godina nakon što je u nju ušao kao pripravnik.

    Čikaški proizvođač aviona odlučio je da se promoviše unutar svojih redova postavljanjem na čelo pedesetjednogodišnjeg Muilenburg-a koji je trenutno na mestu operativnog direktora, predsednika firme i potpredsednika.

    Muilenburg će naslediti James McNerney-a kao deseti izvršni direktor u istoriji kompanije. „Denis je izuzetni iskusan, sposoban i poštovan lider sa ogromnom strašću za našu kompaniju, naše zaposlene i naše proizvode i usluge.“ rekao je McNerney u saopštenju. „Kao direktor, Denis će doneti bogatu kombinaciju sposobnosti upravljanja, usmerenosti ka potrošaču, biznisa i inženjeringa, kao motivacione veštine i želju za pobedom.“

    Muilenburg se kompaniji Boing pridružio 1985. godine kao inženjer stažista koji je diplomirao na Univerzitetu države Ajova i Univerzitetu u Vašingtonu. Pre njegovog imenovanja za predsednika firme Muilenburg je takođe provodio vreme baveći se Boeingovom globalnom podrškom i uslužnim poslovima kao i u sektorima kompanije Defense Space i Security Division.

    Odlazeći direktor James McNerney će ostati u kompaniji kao presednik odbora. Boeing je jedna od najvećih vazduhoplovnih firmi na svetu koja se bavi i odbranom, a čiji su prihodi za 2014. godinu prelazili 90 milijardi dolara. Po zatvaranju berze u utorak vrednost akcije Boeinga iznosila je 144 dolara. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE