Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crna Gora gradi 70 novih hotela?

    Crnogorski premijer Milo Đukanović najavio je nove investicije u turizmu, koje podrazumevaju rekonstrukciju i gradnju 70 hotela u Crnoj Gori u srednjoročnom periodu.

    Kako ne bi dolazilo do osporavanja razvojnih projekata, a ukoliko parlament ne želi da donosi odluke o invesiticijama, predlažem da se izmeni zakonodavni okvir, te da Vlada samostalno donosi odluke o investicijama, kazao je Đukanović.

    Ukoliko nešto ne promenimo, ostajemo u scenariju loše međuinstitucionalne saradnje, rekao je Đukanović u Skupštini, gde je saopštio da je značaj turizma, kao jednog od generatora razvoja, definisan i strateškim dokumentima Vlade.

    On kaže da Vlada kontinuirano radi na obezbeđenju ravnomernog razvoja turizma posebno na severu države. Kao primer je naveo projekte valorizacije Bjelasice i Komova, gradnju i rekonstrukciju ski-centara, valorizaciju Đalovića pećine.

    Đukanović kaže i da su obezbeđena sredstva za unapređenje ponude nacionalnih parkova. Kao uslov razvoja severa navodi razvoj infrastrukture, čemu će, kako kaže, doprineti i gradnja auto-puta.

    Ipak sve aktivnosti koje smo obezbedili čini se da nisu dovoljne. Zato smo analizirajući slabe tačke konkurentnosti Crne Gore, kao turističke destinacije, pripremili poseban program izgradnje novih formi turističkih sadržaja koji može obezbediti bolji povrat investicija, saopštio je Đukanović.

    Mere koje smo planirali obezbediće izgradnju hotela sa pet zvezdica na jugu i sa četiri u manje razvijenim delovima na severu, rekao je Đukanović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE