Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: Kad je Vučić častio jabukama

    Sočne jabuke sa kojima je premijer Aleksandar Vučić poredio zdravlje srpskog budžeta su sorte jonagold, nastale u Americi sredinom prošlog veka, koje na pijacama trenutno koštaju 150 dinara za kilogram.

    Jabuke su poklonjene novinarima posle konferencije. Nije to neki dugo planirani postupak. Premijer Vučić se setio da bi bilo lepo da se na taj način zahvali novinarima na dosadašnjoj saradnji.

    Jabuke su kupljene na jednoj od gradskih pijaci, a Vučić je jedino insistirao da budu kupljene kod seljaka za tezgama, proizvođača, a ne uvozne, kažu za Blic u Vladi.

    Sočna voćka premijeru je na vanrednoj konferenciji poslužila da slikovito prikaže stanje u budžetu. Kasa srpskog naroda je zdrava koliko ova seljačka jabuka koju sam doneo za vas, rekao je Vučić.

    Međutim premijer Vučić verovatno nije znao da je jonagold američka sorta jabuka nastala 1953. u Njujorku. Dobijena je ukrštanjem slatkog Zlatnog Delišesa i kiselkastog Džonatana.

    U proizvodnju je uvedena 1968. godine i od tada je postala vrlo popularna, posebno u Evropi. Najviše je vole Belgijanci, dok je na tržištu SAD među 15 najprodvanijih sorti.

    Seljaci na Bajlonijevoj pijaci kažu da je premijer napravio dobar izbor. Jonagold je slatkokisla sočna jabuka. Veoma je rasprostranjena kod nas. Trenutno košta oko 150 dinara zato što joj nije sezona, kaže prodavac na jednoj od tezgi.

    Foto: printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE