Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Industrijska proizvodnja u porastu

    Industrijska proizvodnja u Srbiji u maju bila je veća za 17,7 odsto nego u istom mesecu prošle godine, a u odnosu na prošlogodišnji prosek veća je za 9,8 odsto, pokazuje zvanična statistika.

    Za pet meseci ove godine industrijska proizvodnja je za dva odsto bila veća nego u istom periodu 2014. godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.

    U maju je proizvodnja u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija bila veća za 48,8 odsto nego u istom periodu prošle godine, u sektoru rudarstvo bila je za 23,9 odsto veća, dok je u prerađivačkoj industriji rast bio 11 procenata.

    Obim industrijske proizvodnje je u maju ove godine, u poređenju sa istim mesecom 2014, imao rast u 21 oblasti, koje u strukturi industrijske proizvodnje učestvuje sa 89 odsto, dok je pad zabeležen u osam oblasti čije je učešće u industriji 11 procenata.

    Najveći uticaj na rast industrijske proizvodnje u maju 2015. godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, imale su proizvodnja električne energije, eksploatacija uglja, proizvodnja mašina, opreme i osnovnih metala, kao i proizvodnja pića. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE