Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grčka otkazuje referendum?

    Grčka je predložila da otkaže referendum predviđen za nedelju o predlozima njenih poverilaca ako se nastave pregovori s Evropskom unijom, rekao je malteški premijer Joseph Muscat, prema navodima lista Times of Malta, a to je isto naveo i nemački list die Welt.

    Grčki ministar finansija Yanis Varoufakis rekao je svojim partnerima u Evrogrupi, tokom večerašnjeg telefonskog sastanka, da je Grčka spremna da otkaže referendum ako "se njegove kolege iz finansija brzo dogovore sa njim", piše dnevnik Velt, ali ne navodi svoje izvore.

    Tokom današnjeg telefonskog sastanka ministara finansija evrozone, takozvane Evrogrupe, Varoufakis je takođe najavio da će Atina uputiti novo pismo predsedniku Evrogrupe Jeroenu Dijsselbloemu, naveo je isti nemački izvor.

    Evrogrupa je odlučila da prekine razgovore sinoć jer "niko ne zna šta piše u tom pismu", navodi Welt i dodaje da je navodno u njemu napisano ono što je Varoufakis usmeno rekao. Kako navodi malteški dnevnik Times of Malta na svom vebsajtu, malteški premijer Muscat je u izjavi pred parlamentom svoje zemlje rekao da ne zna da li taj grčki predlog predstavlja pravo otvaranje ili manevar za odlaganje.

    MMF je saopštio da Grčka do isteka roka u ponoć, nije platila dug od 1,6 milijardi evra .

    Nade da će se u poslednjem trenutku postignuti neki dogovor pre isteka roka pojavile su se kada je grčka strana najavila da je podnela nove predloge danas popodne, i 19 ministara finansija evrozone održali su telefonsku konferenciju da to razmotre. Ali te nade su brzo razvejane i ministri su prekinuli razgovore bez dogovora.

    Kako piše nemačka agencija, kancelarka Angela Merkel je rekla danas u razgovoru sa članovima svoje stranke da isključuje dalje pregovore s Grčkom pre održavanja referenduma zakazanog za nedelju.

    Foto: Beta/AP Petros Karadjias

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE