Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nigerijci kupuju Radnički 1923?

    Biznismeni iz Nigerije zainteresovani su za strateško partnerstvo u Fudbalskom klubu Radnički 1923 iz Kragujevca, s tim da prilikom privatizacije imaju pravo preče kupovine.

    Mada se u medijima pojavljuju nezvanične informacije da bi strateški partner šumadijskog prvoligaša Radničkog 1923 mogao da bude neko iz inostranstva ili konzorcijum domaćih firmi, za sada ništa nije sigurno, prenose Novosti.

    Iako je pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević rekao da su pregovori u toku i da konkretnih rezultata nema, neke vesti su procurile, kao na primer da su za starteško partnerstvo zainteresovani biznismeni iz Nigerije.

    Kao što je Sport i objavio pomenuti inostrani investitor, iz Nigerije, izrazio je interesovanje za najliberalniji odnos s tim da prilikom buduće privatizacije ima pravo preče kupovine.

    Da li je to baš tako, može samo da se nagađa. Dosad je u pregovorima učestvovao samo njihov predstavnik, koji boravi u Srbiji, ali kako može da se sazna iz izvora bliskim Kragujevčanima, predlozi su posle svakog novog sastanka bili odmereniji i obazriviji.

    Ipak, kako saznajemo, takođe, nešto više moglo bi da se zna kada se gradonačelnik Radomir Nikolić, vrati sa odmora i počne da radi. Očigledno je da pregovori ne idu baš glatko i da bi odluku trebalo da preseće gradonačelnik.

    Osim pomenutih biznismena iz Nigerije, kako može da se čuje, "iz daleka" su zainteresovani i poslovni ljudi iz Azerbejdžana, dok je agencija iz Hrvatske odustala kada je čula koliki su dugovi Radničkog – 73 miliona dinara. Za zainteresovane važi i jedan domaći konzorijum u kojem je firma Frikom .

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE