Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nikoliću se ne prodaje Telekom

    Predsednik Srbije Tomislav Nikolić bi voleo da država Srbija nikada ne proda Telekom, ali najavljuje da će sigurno biti angažovana revizorska kuća koja će utvrditi stvarno stanje ove kompanije.

    "Lično bih voleo da ne prodamo Telekom, ali uvek postoje razlozi koji mogu da razuvere da ta misao, bez objektivne analize, nije ispravna, zato će biti angažovana kvalitetna revizorska kuća", izjavio je Nikolić u intervjuu TV Bečej.

    Prema Nikolićevim rečima, revizorska kuća će utvrditi stvarno stanje ove kompanije, koliki su joj prihodi i rashodi i da li je treba prodavati.

    Ako ostane zlatna akcija u rukama Vlade Srbije, ako bi ona imala taj odlučujući glas, ne postoji objekat koji ne bi mogao da bude u javno-privatnom partnerstvu sa državom, rekao je Nikolić, koji smatra da sadašnji menadžment dobro vodi Telekom, ali da "može još da se pritegne i uštedi".

    Osvrćući se na ekonomsku situaciju, Nikolić je ukazao da je zemlja bila u haosu i ocenio da se "Srbija iz tog haosa polako izvlači", napominjući da je očit nedostatak novca u budžetu i da će se manjak dugo godina popunjavati.

    Enormna su budžetska zaduženja, koja su išla isključivo za potrošnju i koja moraju da se nadoknade. Ne samo prodajom Telekoma, već ćemo u dugom periodu i od Svetske banke i EBRD uzimati kredite, koji će biti povoljnjiji, ali će deo morati da ide i za popunjavanje ogromnih budžetskih minusa koje smo nasledili, rekao je Nikolić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE