Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Carstvo muzeja

    Nemačka je oduvek imala veliki doprinos u razvoju evropske kulture. Tome u prilog govori podatak da ova zemlja poseduje oko 6.250 muzeja, raznih tematika. Upoznajte istoriju čokolade, uđite u podmornicu i budite deo postmodernističkih performansa, jer za nemačke muzeje ne postoji granica.

    Temom istorije se bave mnogobrojni muzeji različitih gradova Nemačke, a posebno se izdvaja Egipatski u Berlinu koji poseduje veličanstvenu zbirku eksponata tog perioda, među kojima su i dobro očuvane mumije. Njegovo najpoznatije delo je portret poznate kraljice Nefertiti uz koji stoji i njena skulptura stara preko 3.000 godina.

    Koliko god godina da imate uvek ćete se obradovati Muzeju igračaka u Nirnbergu koji poseduje veliku zbirku posvećenu umetnosti pravljenja igračaka, od antičkog perioda do danas, sa fokusom na poslednja dva veka. Možete da saznate mnogo o njihovoj istoriji kroz tematske obilaske, slušanje sastanka kolekcionara, lutkarsko pozorište, igraonice.

    Zasladite se na svom putovanju i obavezno svratite u Muzej čokolade, gde ćete upoznati 3.000 godina dugu istoriju ovog slatkiša. Naučite razne recepte i tehnike pravljenja čokoladnih figura. Blizu samog ulaza u muzej je tri metra visoka fontana puna baršunaste čokolade, a u koju svako može da umoči vafle. Eksponati ovog muzeja ne moraju samo da se gledaju, njih možete da pomirišete, dotaknete i okusite.

    Mnogi muzeji Nemačke predstavili su nauku i tehnologiju maštovitim postavkama spojivši užitak i edukaciju na jednom mestu. Poznate su i izložbe prirodnjačkih muzeja neverovatnog enterijera. Gotovo svaka poznata ličnost ove države ima muzej koji prati njen lik i delo. Tako možete posetiti Schummanov, Bachov, Goetheov ili muzej braće Grimm. Sa druge strane, postoji mnogo zanimljivih tema kojima su Nemci pridali pažnju, pa tako možete saznati nešto novo u muzeju posvećenom koži i cipelama, automobilu marke Audi, filmu, nutricionizmu, imaginaciji, optici kao i mnogim drugim.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE