Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski Fiat pravi džip?

    Ono što se već duže vreme pominje da je za kragujevački Fiat prioritet lansiranje novog modela, izgleda da će se ostvariti, jer srpska fabrika planira proizvodnju novog vozila i to, ni manje ni više, nego džipa, pišu Novosti.

    www.fiat.com.br

    U kompaniji Fiat Chrysler automobili Srbija u septembru počinju pripreme za probnu proizvodnju džipa LX, koji će zadržati prepoznataljiv izgled maske iz serije 500, ali će prema gabaritima najviše sličiti Fiatovom velikom terencu koji se proizvodi u Brazilu.

    Ovu informaciju, sa bliskim saradnicima iz Kragujevca "podelili" su članovi grupe Italijana, koji su nedavno doputovali u Kragujevac radi dodatnih provera montažnog procesa u fabrici.

    Detalji o pripremi za proizvodnju novog modela krenule su u drugoj polovini prošle godine, kada je privatna kompanija specijalizovana za štelovanje proizvodnih traka proveravala efikasnost podešavanja linije za eventualnu proizvodnju "velikog punta".

    Zvaničnih informacija o proizvodnji tog modela, koji bi po gabaritima bio sličan Citroenovom Picassu, još nema. Nezvanično, kragujevačka fabrika je u Fiatovoj grupaciji dobila najbolje ocene za proizvodnju tog velikog modela automobila.

    Ti parametri su, kako se navodi, bili ključni i za odluku o proizvodnji džipa u Šumadiji, a za ovu informaciju može se vezati i izjava Đuzepea Zakarije, bivšeg menadžera za komunikacije sa medijima kompanije Fiat automobili Srbija.

    On je, na neformalnom sastanku sa novinarima, na pitanje kako se zove i koje karakteristike će imati novi model koji će se proizvoditi u Kragujevcu, sa smeškom odgovorio: "Moguće je da će se u ovoj fabrici proizvoditi i džip".

    Kragujevačka fabrika će punim kapacitetima raditi sve do kraja ovog meseca, a onda sledi kolektivni godišnji odmor, koji će trajati skoro do kraja avgusta. Taj period će se iskoristiti za remont ključnih proizvodnih celina, a onda kreće serijska proizvodnja modela 500L i pripreme za proizvodnju novog modela.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE