Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U cenovniku i `česmovača`

    U jednoj piceriji u Koprivnici došli su na originalnu ideju da naplaćuju čašu vode dve kune (0,26 evra), pravdajući ovakav potez da "ne naplaćuju vodu, nego uslugu".

    Čaša vode u piceriji košta dve kune (oko 15 dinara). "Ne naplaćujemo vodu nego uslugu. Tu vodu sa česme neko mora da natoči, stavi led iz ledomata, donese je gostu i zatim tu čašu opere."

    Kad bi svi naručivali samo vodu, od čega bi konobaru isplatili platu? Ta usluga je navedena i u cenovniku gde piše da je dostava obične vode s ledom dve kune", tumači Mladen Švaco, vlasnik koprivničke firme koji u svom sastavu ima i piceriju.

    On smatra da je njegova poslovna politika sasvim u redu. Jednom je u lokal došlo četvoro ljudi i naručilo jednu picu. Posebno su zatražili po tanjir i pribor, te čašu vode. Na kraju je zbog prodaje jedne pice konobar imao pune ruke posla, jer se sve to trebalo i oprati, objasnio je Švaco.

    Upravo je usluga iz te picerije revoltirala goste lokala nakon što su na računu uočili da čaša vode sa česme poslužena uz jelo košta dve kune. Ili je, kako tumači vlasnik, besplatna, a posluživanje se naplaćuje tih dve kune.

    Koprivničani tu politiku smatraju bezobrazlukom i nekorektnošću i upoređuju s dubrovačkom praksom gde se u nekim lokalima gostima naplaćuju basnoslovne cene. Tako je ove godine apsolutni hit na društvenim mrežama račun za dvoje od 1.000 kuna u dubrovačkom restoranu, od čega je postavljanje stola koštalo 84 kune. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE