Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uspeh je raditi bez šefa

    Danas počinje jedan od najpoznatijih evropskih muzičkih festivala Exit. Pored brojnih izvođača na njemu će nastupiti poznati rok bend Hladno pivo. Frontmen benda Mile Kekin govori za BIZLife o tome kako od dečačkog sna doći do velike pozornice i ostati na njoj.

    Živeti od rok muzike tako da ona bude i dalje kreacija benda, a ne produkt tržišne potražnje nije ni malo lako, objašnjava Kekin navodeći da momci od sviranja žive već deset godina.„Uz nas četvoricu koji činimo i nekakav upravni odbor svoje izdavačke kuće ‘Gajba records’,  tu je još troje, četvoro ljudi koji zarađuju od benda. Radimo kao mala firma, nije nam lako ali naš brodić i dalje plovi svojim smerom bez obzira na nevreme koje je sad već trajno stanje.“

    Ipak bend nema nameru da traži sreću na drugom mestu jer su zbog jezika i muzike koju sviraju veoma vezani za region. „Bilo je svirke i po Evropi, onoj pravoj koja ima love. Verujem da bi bilo lakše u inostranstvu jer bi mogao da stavim normalnu cenu ulaznica ali ne volim o tome previše da razmišljam. Depresivno je to.“

    Život na našim prostorima nije lak pogovo kada je u pitanju ovaj vid stvaranja. Kekin navodi da je bilo mnogo saveta ali da se ni jednog nije mogao držati u ovom slučaju. Umesto toga bend je učio iz svojih grešaka. „Kao prvo, nemoj se zaletati pa odmah rezervisati Arenu ako nemaš dobrog sponzora. Troškovi su uvek veći nego što misliš, a prihod uvek manji. Zato pamet u glavu i uvek imaj plan B u rezervi. Znači, bar ime za kafić koji ćeš da otvoriš ako propadne posao na estradi.“

    Pored svega Hladno pivo je opstalo na estradi i nastavlja da radi punom parom. Za to je, kako kažu, najviše odgovorna ljubav prema muzici. „Bez obzira koliko zvučalo kao kliše ali jedino te ljubav može izgurati kroz sušne periode kada nema ni para ni slave, ni zdrave logike“ priča Kekin i navodi na nakon mnogih godina grupa i dalje voli sve faze svog posla i da je to ključ uspeha i pokretač Hladnog piva.

    Pevač poznatog zagrebačkog benda svojim najvećim životnim uspehom smatra činjenicu da je od dečačkog benda uspeo da napravi posao, a da nije morao mnogo toga da menja sa ekipom „ostali smo manje više u istoj postavi i nemamo šefa koji nam govori šta treba da radimo“. Za njega je to dovoljan uspeh jer smatra da ukoliko sledite svoje snove možete biti ispunjeni jedino na način na koji će vam to omogućiti novac.

    Kada smo upitali Mileta Kekina šta ima da poruči mladima, čiji je uzor, a koji su na pragu da zakorače u život sledeći svoje snove, duhovito je odgovorio „Poručio bih im da ne slušaju šta ovakvi ko ja imaju da im poruče“.

    Budućnost roka na našim prostorima Kekin vidi kao zamenu albuma kompilacijama prošlih singlova i napominje da će biti važno po nečemu se razlikovati u nepreglednom moru dostupne muzike. „Albumi će se još manje prodavati pa i preuzimati sa interneta.  Streaming će zameniti sve“.

    Za kraj on poručuje svojoj publici da se spremi za još jedan ultralight letnji hit, a da ih do kraja leta uživo gledaju na jednom od predviđenih dvadeset konceratau sklopu svoje turneje za 2015. godinu pod nazivom najnovijeg albuma ’Dani zatvorenih vrata’.

    Novi singl

    Hladnog pivo je nedavno snimilo spot  za novi singl ‘Firma’ koji se bavi temom privatizacije na našim prostorima. U njemu glume radnici koji su usled privatizacije ostali bez posla.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE