Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dva stana u Grčkoj za jedan u Beogradu

    Šestgodišnja kriza trostruko je umanjila vrednost nekretnina Grčkoj, pa se kvadrat stana u okolini Soluna može kupiti i za 500 evra, što je sve primamljivije i pojedinim građanima Srbije.

    Kako je stala i gradnja i nema više novih stanova, prodaju se stari. Trenutno ih je na tržištu oko 200 hiljada.

    Niske cene i blizina sve su primamljiviji građanima Srbije, kojima je za kupovinu stana u Grčkoj potreban pasoš, novac i za dva meseca stan sa pogledom na more je kupljen.

    Šestgodišnja kriza u grčkoj trostruko je umanjila vrednost nekretnina, pa se kvadrat stana u okolini Soluna može kupiti i za 500 evra.

    "U ovom slučaju cena je 25 hiljada evra za 55 kvadrata što je jako dobra cena s obzirom na to da je prva linija do mora sa pogledom na more", kaže za RTV agent za prodaju nekretnina Ana Pavlica.

    Ipak, to je najjeftinija oblast. Ovakav stan, recimo na Halkidiju, košta 20 hiljada evra više. Godišnji porez za stan od pedesetak kvadrata iznosi oko 200 evra.

    U agenciji kažu da stanove najčešće kupuju Srbi koji žive u inostranstvu. Upravo to je i priča porodice Ilić koja živi u Oslu.

    Prošle godine kupili su nekretninu na obali, četrdesetak kilometara od Soluna za oko 700 evra po kvadratu. "Ovde možeš da kupiš dva stana za jedan u Beogradu", navodi Dragana Ilić.

    Pre deset godina u Grčkoj se prodavalo oko 200 hiljada nekretnina godišnje, a prošle godine samo 10 hiljada, i to zbog krize.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE