Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Moskvi `zasmrdele` Lale

    Ruska Federacija zatražila je zabranu izvoza cveća iz Holandije zbog prisutnosti nedozvoljenih organizama, javlja TASS.

    Poziv je uputila ruska Federalna služba za veterinarsko i fitosanitarno nadgledanje (Rosselkhoznadzor) i on nema veze s uzajamnim sankcijama između Zapada i Rusije.

    "Rosselkhoznadzor sugeriše da Nacionalna organizacija za zaštitu biljaka Evropske unije zaustavi sve fitosanitarne certifikate za Holandsko cveće koje se dostavlja Rusiji," piše u saopštenju koje prenosi Tass.

    Iz pravne perspektive, Rosselkhoznadzor je samo zatražio da institucije EU zaustave certifikovanje cveća iz Holandije namenjenog izvozu u Rusiju, što bi trebalo da rezultira dobrovoljnim zaustavljanjem izvoza s evropske strane, objašnjava Julija Trofimova iz federalne službe.

    Tass je prošle nedelje zatražio stručno mišljenje o zabrani uvoza cveća, a većina analitičara smatra da bi to imalo negativan učinak na rusko tržište. Rusija nema dovoljno proizvodnih kapaciteta i može zadovoljiti tek 10 do 15 odsto domaće potražnje. 

    Aleksej Alekšenko iz Rosselkhoznadzora kaže da je reč o privremenoj meri zabrane koja će se podići čim Holanđani zadovolje sanitarne uslove.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE