Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FORTIS: Švajcarska preciznost na putu do kosmosa

    Godina je 1913! U malom švajcarskom mestu Grenchen, Walter Vogt osniva fabriku za proizvodnju satova koju će nazvati FORTIS.

    Iste godine u literaturi, umetnosti i muzici ekstremi su izuzetno u modi. Na zavesi prilikom otvaranja prve futurističke opere „Lunapark teatar“ u Sankpeterburgu Kazimir Maljevič crta veliki crni kvadrat. Počinje nova stvaralačka era u domenu svih ljudskih potreba.

    Tagođe, iste godine, tačnije 21.maja 1913 Walter Vogt kod Instituta za intelektualnu svojinu u Zuerich-u registruje ime FORTIS i sva patentna prava u vezi proizvodnje sastavnih delova i kompletnih satova i odgovarajuće reklame.

    Samim tim činom, firma FORTIS postaje tradicionalna švajcarska marka okrenuta, za tadašnje prilike, izvanrednom progresu. Ova kompanija1926. postaje prva fabrika satova na svetu koja startuje sa serijskom proizvodnjom tada legendarnih satova Harvud sa automatskim pogonom.

    Sredinom 50-ih i 60-ih godina, potrebe za automatskim ručnim satovima dostiže svoj vrhunac, što omogućava firmi FORTIS do tada nezabeleženo interesovanje za automatske satove, što se potvrđuje rekordnim prodajama i omogućava da firma FORTIS postane jedan od najpoznatijih proizvođača ovih satova, uz pomoć odgovarajuće prodajne mreže u celom svetu.

    U toku narednih godina, koje predstavljaju zlatno doba automatskih satova, firma FORTIS uspeva da se zadrži na samom vrhu.

    Posle sprovedenih opsežnih testova u oblasti fizike uz pomoć eksperata ruskog Trening Centra Star City FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH 1994. godine postaje zvanični sat ruskog svemirskog programa, koji će da prati ruske kosmonaute na svim sledećim misijama u kosmosu kako u samim svemirskim brodovima, tako i prilikom šetnji u kosmosu. Isto se odnosi i na međunarodnu svemirsku stanicu ISS.

    Kao proizvod ove izuzetne saradnje i praktičnih provera prilikom slanja vasionskih brodova u kosmos i prilikom šetnji u kosmosu napravljen je krajem 90-ih jedan izuzetan sat: prvi automatski sat štoperica na svetu sa mehaničkim alarmom. Lansiranjem ovoga sata firma FORTIS je sebi osigurala izvanredno priznanje kompletne svetske časovničarske industrije.

    FORTIS je takođe prisutan i u pripremama za let na Mars sa svojom MARS 500 MISIJOM, koja je startovala u junu 2010. godine i koja je trajala 18 meseci, a svi učesnici misije bili su opremljeni FORTIS satovima.

    Kao dugogodišnji partner u istraživanju kosmosa, brend FORTIS se dokazuje u tehnologijama okrenutim budućnosti, što će svakako pomoći brendu da osigura čvrsto mesto u trenutno vrlo nestabilnoj grani kao što je savremena časovničarska industrija.

    Generalni zastupnik brenda Fortis za Srbiju je kompanija B:PM Satovi i Nakit, a više informacija možete pronaći na njihovom sajtu www.bpmsatovi.com

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE