Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tsakalatos danas sa šefovima misije kreditora

    Šefovi misije grčkih kreditora, Evropske unije (EU), Evropske centralne banke (ECB), Evropskog stabilizacionog mehanizma (ESM) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sastaće se danas sa grčkim ministrom finansija Euklidom Tsakalatosom u okviru pregovora o novom kreditu Grčkoj, saopšteno je u Atini

    To će biti prvi sastanak Tsakalatosa sa grčkim kreditorima. Kreditori će se sastati i s ministrom ekonomije Jorgosom Stathakisom.

    Međutim, MMF je ranije danas naveo da neće učestvovati u planu pomoći dok vlasti u Atini ne usvoje sveobuhvatnih plan reformi i dok EU ne bude pristala na otpis dela grčkog duga.

    "MMF će se priključiti pregovorima kad ta dva uslova budu ispunjena", naveo je neimenovani izvor te finansijske institucije.

    Grčki parlament nedavno je usvojio i drugi paket reformi koje zahtevaju poverioci kao preduslov za početak pregovora o novom višegodišnjem paketu kreditne pomoći.

    Usvajanje tih mera je značilo da mogu početi pregovori o finalizaciji trećeg paketa kreditne pomoći Grčkoj, od najmanje 80 milijardi evra tokom tri godine, koji je u pregovorima s EU i MMF-om prihvaćen u načelu.

    Očekuje se da bi ova pomoć mogla biti odbrena do 20. avgusta, kada dospeva isplata novih rata dugova, veća od tri milijarde evra.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE