Top 5 sajtova za besplatno obrazovanje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Top 5 sajtova za besplatno obrazovanje

  Obrazovanje odavno više nije privilegija bogatih pojedinaca. Međutim, ukoliko želite da se informišete i bavite različitim aktivnostima, a nemate vremena ili novca za klasične časove, tu su online platforme za učenje. One su besplatne, dostupne svima , i nisu vezane za boravak na posebnom mestu u posebno vreme, već svako raspoređuje svoje vreme kako želi.

  Pogledajte najbolje besplatne platforme pomoću kojih možete da proširite svoje znanje ili pratite izlaganja nekih od najzanimljivijih umova današnjice.

  Coursera (https://www.coursera.org/)

  Coursera je obrazovna kompanija koja sarađuje sa najboljim univerzitetima I organizacijama na svetu, i nudi besplatne online kurseve za sve. “Naša tehnologija omogućava našim partnerima da uče milione studenata a ne stotine.”

  Khan Academy (https://www.khanacademy.org/)

  Nije važno da li ste student, profesor, učenik, direktor, odrastao čovek koji se vraća u učionicu nakon 20 godina, ili samo želite da naučite biologiju – materijali I izvori Khan akademije dostupni su potpuno besplatno.

  TED Talks i TED Education (http://www.ted.com/)

  TED je neprofitna organizacija posvećena širenju ideja širom sveta. Počela je 1984. godine kao konferencija spajajući tako ljude iz tri različita sveta: tehnologija, zabava, dizajn. Oblasti koje sada pokriva mnogo su šire.

  Academic Earth (http://academicearth.org/)

  Sajt Academic Earth veruje da svako zaslužuje pristup svetskoj klasi obrazovanja, što je i razlog zbog kog nude ogromnu kolekciju besplatnih online kurseva najboljih svetskih univerziteta. Ovaj sajt će vas provesti kroz originalnu seriju videa koji su dizajnirani tako da bude um, golicaju radoznalost i drže intelekt “u formi”.

  Big Think (http://bigthink.com/)

  Svaki članak i video na ovoj online platformi za edukaciju baziran je na razvijanju “velike ideje” koja je značajna i koja tera na akciju. Big Think podržava pitanja i istraživanja koja imaju moć da promene naše živote, i to u godinama koje tek dolaze.

  Foto: pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE