Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ekipa Top Geara se sjajno `udomila` u Amazonu

    Bivši voditelji serijala Top Gear, koji će novu automobilsku emisiju snimati za internet kompaniju Amazon, imaće budžet od fantastičnih 250 miliona dolara po sezoni, što će biti jedan od najskupljih televizijskih projekata.

    Glasine o skoro neograničenom budžetu za novu emisiju o automobilima koju će snimati Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond, izgleda da su bile tačne. Producent nove emisije Andy Wilman rekao je za Broadcast da im je Amazon odobrio budžet za prvu sezonu od 250 miliona dolara.

    To ujedno znači da će nova emisija o automobilima biti jedan od najskupljih televizijskih poduhvata ikada. Primera radi, imaće veći budžet za jednu nego što je Kuća od karata imala za dve sezone, a prestići će i prvi film Osvetnici.

    Četvrt milijarde dolara znači da će jedna epizoda prosečno imati budžet od 6,9 miliona dolara. Epizoda "Blackwater" u Igri prestola, koja je jedna od najskupljih u istoriji televizije, koštala je 10 miliona.

    Prva sezona brojaće 36 epizoda, a bivši producent Top Geara, koji je zajedno sa Clarksonom, Mayom i Hammondom prešao sa BBC da radi novu emisiju, kaže da je skoro neograničeni budžet bio jedna od presudnih stvari za odluku da odbiju Netfliks i odu kod Amazona.

    Druga stvar bila je kreativna sloboda, odnosno odrešene ruke. Svi su nam govorili: "Oni (Amazon) će vas ostaviti na miru". To je bila velika stvar za nas. Mi ne volimo da nam se neko meša i izigrava policajca, objasnio je Wilman.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE