Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radoman o finansiranju Vojvodine čuo iz medija

    Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman kaže da je iz medija saznao za neke poteze ministra finansija u pripremi zakona o finansiranju Vojvodine, ali da ne zna o čemu se tačno radi, jer vojvođanskoj vladi niko nije dostavio nikakvu informaciju.

    Radoman je novinarima rekao da je još pre tri godine republička vlada formirala radnu grupu za izradu zakona, u kojoj su i predstavnici Pokrajine. On je dodao da se ta radna grupa sastala samo dva puta, odnosno da od januara prošle godine nije bilo nikakvih aktivnosti.

    "Tim pre me je i iznenadila informacija u medijima da su utvrđene neke smernice za izradu zakona", istakao je Radoman. Podsetio je da se pokrajinska administracija u prethodnom periodu obraćala ministru finansija sa zahtevom da predstavnike Pokrajine uključi u rad na izradi zakona, ali da se to do sada nije desilo.

    Ministarstvo finansija je 1. avgusta saopštilo da je pripremilo polazne osnove i principe finansiranja Vojvodine, a da će u konsultacijama i javnoj raspravi biti određena konkretna rešenja i modeli obezbeđenja izvora prihoda i nadležnosti u rashodima.

    Ministar finansija Dušan Vujović ranije je izjavio da postoji želja da se reši pitanje finansiranja Vojvodine i da će ponuđena rešenja polaziti od principa ravnopravnosti i najbolje prakse u svetu koja afirmiše potrebu ravnoteže između prava (prihoda) i obaveza (rashoda).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE