Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od 1. avgusta dvojica stradalih na gradilištima

    Na gradilištima u Srbiji od 1. avgusta dve osobe su poginule, pet je teže povređeno, a 11 lakše, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

    To ministarstvo je ocenilo da su jedan od razloga povreda na radu i visoke spoljne temperature koje se duži period ne spuštaju ispod 35 stepeni Celzijusa, i još jednom apelovalo na poslodavce i zaposlene da dosledno primenjuju mere bezbednosti i zdravlja na radu.

    "S obzirom na to da takve temperature dodatno utiču na umor i pad koncentracije zaposlenih koji rade na otvorenom, još jednom se upozoravaju poslodavci i radnici da se pridržavaju propisa iz ove oblasti, Preporuka Vlade i Smernica za rad na visokim temperaturama", piše u saopštenju.

    Poslodavcima je savetovano da organizuju češće smene zaposlenih koji rade na otvorenom, češće pauze, uz obezbeđivanje velikih količina vode i bezalkoholnih napitaka, i prostora gde zaposleni mogu da se sklone od sunca.

    Pored toga, obavezno je informisanje radnika o rizicima po zdravlje zbog izlaganja visokim temperaturama, o simptomima toplotnog udara i drugih bolesti, kao i obezbeđivanje i pružanje prve pomoći ukoliko dođe do zdravstvenih problema, ističe se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE