Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd na vodi je `promenljiv` projekat

    Glavni gradski urbanista Milutin Folić kaže da su svi objekti sa ilustracije projekta "Beograd na vodi" podložni izmenama, odnosno da javnost maketu ne bi trebalo dashvataju doslovno.

    Glavni gradski urbanista je rekao da ljudi maketu shvataju doslovno, a ilustracija je nastala kao deo master plana, odnosno početne ideje tog projekta.

    Folić je rekao da će krajem septembra početi izgradnja prvog objekta u okviru "Beograda na vodi" – dve kule nadzemne površine 68.000 kvadratnih metara. Najveći deo projekta je uradila domaća firma Mašinoprojekt, izjavio je Folić.

    Prema njegovim rečima, izvođači radova nisu poznati jer je tender u toku, a posle tendera će se znati koliko će radovi trajati, kao i njihova cena, koja mora biti takva da radovi budu tržišno isplativi.

    On je naveo da projekat "Beograd na vodi" treba da se radi nekoliko decenija i da je podeljen na više faza, a u Prvoj A fazi su četiri objekta – kule čija izgradnja počinje krajem septembra, hotel, Kula Beograd i tržni centar.

    "Postoji tehnologija koja je nedostupna našoj građevinskoj industriji i logično je da se uključi neka strana kompanija, ali će prednost uvek imati domaće firme."

    I ta strana firma će uvesti samo svoje znanje, a uposliće domaće inženjere, kupovaće mašine u Srbiji, plaćaće porez u Srbiji i praktično će se ponašati kao domaća, rekao je Folić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE