Novi trend - Zelena kupatila

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi trend – Zelena kupatila

  Zaboravite na kliničko belo kupatilo jer je u modi isključivo sve u vezi sa prirodom. Novi trend, kada je enterijer u pitanju, su zelena kupatila u kojima se gaje biljke. Ali ne možete jednostavno ubaciti bilo koju, evo pet predloga.

  Zelena kupatila možete naći u mnogim časopisima i na dizajnerskim sajtovima. Ona obuhvataju zelene zidove, viseće saksije, puzavice ili jednostavno cveće. Ukoliko niste u mogućnosti da renovirate svoje kupatilo veoma je dobra ideja da u njega ubacite malo bilja.

  1. Aloe vera

  Ona je klasik kada je reč o kućnim biljkama. Veoma je lekovita stoga je treba držati blizu kupatila za sve vrste kožnih problema: opekotina, ogrebotina, svraba, ujeda insekata i slično. Ona raste u svetlim i toplim prostorijama sa sezonskim potrebama zalivanja. Zahvalna je za vaš početak baljenjem biljkama jer je veoma izdržljiva.

  2. Azaleja

  Prelepo i mirisno sobno cveće zapravo je idealan odabir biljke za kupatilo. Njegovo šareno cveće razbudiće i u krasiti svako kupatilo. Lako ga je uzgajati i uz malo truda možete imati veoma lep dekor enterijera. Azaleja raste u senci ali joj uvek treba malo sunčeve svetlosti u toku dana.

  3. Hlorofitum ili biljka pauk

  laka je za održavanje i brzo napreduje u vlažnoj sredini kao što je kupatilo, a naročito ukoliko visi sa plafona. Nekoliko saksije ove biljke učiniće da vaše kupatilo izgleda kao džungla.

  4. Kinesko zimzeleno bilje

  Ovi simpatični žbunići ulepšaće vaše kupatilo, a rastu na toplim, vlažnim i tamnim mestima. Što su im tamniji listovi manje im je sunca potrebno. Ove biljke razbudiće vaše kupatilo, a to je za njih najlepše mesto da ostanu lepe i zdrave.

  5. Gardenija

  Biljka divnog cveta voli da boravi i napolju i unutra ali najviše od svega voli vlažnost. Naravno potrebno im je i sunce, tako da je kupatilo u koje ulazi prirodna svetlost, dobar izbor. Zadivljujući beli cvetovi imaju isti takav miris

  Foto: pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE