Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemačka nudi posao našim medicinarima

    Nacionalna služba za zapošljavanje oglasila je na svom sajtu slobodna radna mesta u Nemačkoj za državljane Srbije, školovane u oblasti zdravstvene nege.

    Nemačka traži veći broj radnika za zdravstvenu negu odnosno za rad u bolnicama i domovima za stara lica na mestu asistenata za zdravstvenu negu do priznavanja diplome u Nemačkoj, a posle priznavanja diplome, rad na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika.

    Na oglas se mogu javiti nezaposleni i zaposleni kandidati, bez obzira da li su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

    Kandidat mora da ima minimum srednju medicinsku školu (IV stepen). Takođe, treba da poseduje znanje nemačkog jezika na minimalno A2 nivou, a prednost će imati kandidati sa znanjem nemačkog jezika na B1 nivou ili višem, kao i položen stručni ispit za medicinsku sestru/tehničara opšteg ili pedijatrijskog smera.

    Prednost će imati kandidati sa aktuelnim radnim iskustvom u struci. Poželjno je da radno iskustvo u struci nije starije od 3 godine.

    Radnici će biti zaposleni na određeno vreme, na poziciji asistenta za zdravstvenu negu odnosno, do nostrifikacije diplome za zdravstvenog radnika.

    Nakon nostrifikacije diplome, radni odnos se može zasnovati i na neodređeno vreme na poziciji zdravstvenog radnika, a zaposleni ima mogućnost da nakon određenog perioda, u skladu sa Zakonom o boravku stranaca u Nemačkoj, podnese zahtev za stalnu boravišnu dozvolu.

    Početna plata iznosi 1.900 evra (bruto) do priznavanja diplome za zdravstvenog radnika, uz određena regionalna odstupanja.

    Poslodavac obezbeđuje smeštaj i ishranu, odnosno pruža podršku u pronalaženju istog, a zaposleni u celosti ili delom participira u troškovima. Troškove puta snosi poslodavac. Rok za prijavu je 9. septembar 2015. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE