Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nećete grejanje? 8.424 dinara, molim

    Da bi se isključili sa toplovoda, Nišlije moraju da plate 8.424 dinara. Toliko po obračunu Toplane vredi rad montera, dok građani smatraju da je cena previsoka.

    Zanimljivo je da se radni sat radnika koji isključuju korisnike sa mreže Toplana tarifira sa čak 1.500 dinara, koliko u Nišu radnik najamnik može da zaradi za osam sati fizikalisanja.

    Nišlija Milorad Stojković je zbog enormnih računa za grejanje odlučio da se isključi sa mreže, ali je bio šokiran kada je dobio ponudu Toplane, piše Blic.

    “Prema obračunu toplane, cena materijala – 200 grama žice za varenje, po kilogram acetilena i kiseonika – košta 1.020 dinara, ali su obračunata i četiri radna sata po 1.500 dinara. A na sve to obračunat je i PDV od 1.404 dinara, što sve skupa iznosi 8.424 dinara. Pitam se šta ovaj čovek za četiri sata sa materijalom od 1.020 dinara treba da radi i gde? Ventil za zatvaranje grejanja nalazi se na trotoaru ispred moje kuće”, kaže Stojković.

    Direktor Toplane Slobodan Maksimović kaže da su naknade za radove koje izvodi Toplana precizirane cenovnikom koji je usvojio Nadzorni odbor 2012. godine.

    “Isključenje sa cevovoda nije nešto što građani mogu da urade sami, a cena da se to uradi je regulisana cenovnikom. Ne može se samo zavrnuti ventil”, objašnjava Maksimović.

    Toplani je podneto 500 zahteva za isključenje sa toplovoda od kojih 140 za privremenu, a ostatak za trajnu obustavu. Svi zahtevi za privremeno isključenje su prihvaćeni dok su skoro svi zahtevi za trajno isključenje odbijeni. Prihvaćeno je dvadesetak zahteva za trajno isključenje, od kojih nekoliko privatnih kuća i samo jedna stambena zgrada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE