Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Deset profesija u kojima su žene bolje od muškaraca

    Svet je podeljen na muškarce i žene i koliko god se ’snažniji pol’ trudio da preuzme primat, kada saberemo sve što jedna uspešna žena uradi u toku dana i koja su njena zaduženja, shvatimo da je njen doprinos svetu značajno viši od predpostavljenih 50 posto.

    1.Marketing i advertising

    Oglašavanje i marketing su veoma biti jer se bave stvaranjem svesti i potreba. Najbitnije je indentifikovati potrebe kupca i pokazivanje toga koliko određeni proizvod može da mu treba. U ovom poslu su definitivno bolje žene jer bolje razumeju ljude i sa lakoćom ’uđu u glavu’ potrošača i stvore želju. U vremenu u kojem ’seks prodaje sve’ žena mnogo bolje može ponuditi tržištu proizvod i reklamirati ga.

    2.Menadžer i supervizor

    Možda će ovo muškarcima zvučati smešno ali žene dominiraju u ovoj oblasti. Za razliku od muškarca koji će samo razmišljati o projektu, žena će mnogo više energije uneti u svoje radnike. Kada su u pitanju podređeni, žena je u stanju da ih ohrabri i motiviše da postanu bolji ljudi, i na kraju radnici.

    3.Konobarica

    Konobari i konobarice imaju tu moć da vas zadrže kao stalnog gosta načinom na koji vas tretiraju čak i kada su uslovi restorana loši. Međutim, konobarice su daleko bolje od konobara. Devojci koja radi taj posao je mnogo lakše da zadrži mušku mušteriju smehom, flertom čak i nežnim dodirom po ramenu. Oni ostavljaju veći bakšiš konobaricama nego što će žene ostaviti konobarima.

    4.Isnstruktor joge

    Joga potiče iz Indije i podrazumeva kontrolu disanja, meditaciju, različite telesne položaje i opuštanje. Pri određenim Joga položajima žensko telo je u prednosti. Žene su mnogo bolje od muškaraca jer su fleksibilnije i nije ih sramota da ispuštaju određene zvukove koji mogu biti potrebni. Muškarci su bolji za takmičarske sportove za koje je potrebna snaga.

    5.Kozmetičari i nutricionisti

    Žene mnogo više vode računa o sređivanju, higijeni, kosi i šminkaju se. Takođe više vode računa o dijetama i ishrani. Čak 80 posto kozmetičara su žene i 83 posto nutricionista su takođe one.

    6.Referent za informacije i briga o kupcima

    Verovatno ste često prišli info pultu kako biste zatražili određene informacije i zatekli ženu za njim. Jednostavno žene čine da se posetioci osećaju ugodno i kao kod kuće u isto vreme im dajući informacije koje su im potrebne. Žene su bolje u multitaskingu što je neproćenjivo na poslu, a i veoma je bitno da prva osoba na koju naiđete u firmi bude lepa, prijatna i sređena.

    7.Ginekolog i akušer

    Oni se bave reproduktivnim zdravljem i polnim organima žena ali i održavanjem trudnoće i porođajem. Stoga je prirodno da su žene bolje i i da ovaj posao doživljavaju ličnije. Doktorke nemaju samo školsko znanje u ovoj oblasti već su i same iskusile većinu stvari.

    8.Medicinske i patronažne sestre

    Iako su muškarci veoma dobri u ovim profesijama žene su na prvom mestu. Ovaj posao zahteva visok nivo obrazovanja i mnogo empatije. Zbog dece žene su prirodni staratelji i negovatelji i u potpunosti se predaju negovanju dece i starijih osoba.

    9.Vaspitačica

    Ženama je u krvi da budu bolje i da znaju kako da se igraju sa decom ujedno ih učeći. One imaju strpljenja da oblikuju mišljenje deteta i razvijaju njegove veštine, a ujedno i da promene pelene sto puta na dan. Čak 98 posto zaposlenih u ovoj profesiji su žene.

    10.Sekretarica

    Žene su odlične u ovom poslu jer su sposobne da slušaju i kucaju u isto vreme, sređuju veoma pedantno sve spise, dokumenta, planiraju i organizuju. Žene su toliko superiorne u ovom poslu da je čak veoma retko da ćete naići na muškog sekretara. One su sjajni sledbenici i veoma su praktične i funkcionalne.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE