Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U ovim situacijama `sakrijte` platne kartice od sebe

    Korišćenje kreditnih kartica kratkoročno olakšava kupovinu, ali ako ne pazite, posledice po vaše finansije mogu biti jako loše.

    Postoje slučajevi u kojima bi svakako trebalo da se suzdrži od kupovine karticama, a ovo su neke od njih:

    1. Ako nemate dovoljno za isplatu

    Najgori slučaj za korišćenje kreditne kartice svakako je kada nemate dovoljno novca da je "pokrijete". Ovo je vrlo jednostavan način da "bankrotirate" i nagomilate dodatne dugove iz kojih se teško izvlači.

    2. Da se osećate bolje

    Smatra se da kupovina pobeđuje depresiju, a kada se govori o kupovini, tu je uvek i "peglanje" kartica. Postoje bolja rešenja za borbu protiv "emotivnih" problema, a to je čitanje, trčanje, uređivanje vrta ili dobar film.

    3. Ako već imate dugove

    Mnogi ljudi ulaze iz dugova u dugove misleći da će se sve rešiti samo od sebe. Pametnije je prvo se rešiti jednog duga kako bi prešli na drugi, a pošto je korišćenje kreditnih kartica takođe svojevrsni dug, prvo izbalansirajte svoje finansije.

    4. Uticaj alkohola ili gladi

    S obzirom na to da ponekad stvari izmaknu kontroli, a vi ste jako gladni ili jako pijani, lako se dogodi da posegnete upravo za kreditnom karticom. U tom slučaju kupićete (popiti ili pojesti) više nego što treba i nagomilaće se nepotreban dug.

    5. Osobe od nepoverenja

    Svesni smo mnogih prevara koja se događaju u on-line plaćanjima, stoga pazite kome dajete svoju karticu. Događalo se čak da su konobari u restoranima, pa čak i radnici na benzinskim pumpama prosleđivali podatke s tuđih kartica. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE