Sertić sa MMF: Više ne finansiramo javne firme

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sertić sa MMF: Više ne finansiramo javne firme

  Država više ne finansira javna preduzeća i ona sama izmiruju svoje tekuće obaveze, izjavio je ministar privrede Željko Sertić u razgovoru sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda.

  Ministar privrede je razgovarao je sa predstavnicima misije MMF o dosadašnjem toku privatizacije, sudbini 17 strateških kompanija kojima je produžen rok za privatizaciju, poslovanju javnih preduzeća, kao i zakonima koji su u pripremi, pre svih, zakonu o ulaganjima.

  Sertić je upoznao je šefa misije Džejmsa Roufa sa aktivnostima i naporima koje Ministarstvo privrede preduzima kako bi postupak privatizacije bio okončan i naglasio da produžetaka rokova za privatizaciju neće biti.

  Delegaciji MMF je, takođe, objašnjeno da država više ne finansira javna preduzeća i da ona sama izmiruju obaveze plaćanja električne energije, gasa, poreza…

  "To se, na kraju krajeva, videlo i kroz prihode u budžetu, što je do nedavno bilo nezamislivo", objasnio je Sertić.

  Predstavnici MMF su se posebno interesovali za pooboljšanje poslovne klime u Srbiji i, u tom smislu, založili za što skorije usvajanje zakona o ulaganjima, a Sertić je rekao da se uvajanje tog zakona može očekivati u narednih nekoliko nedelja.

  "Osim zakona  o ulaganju, pripremamo i niz zakona koji će popraviti privredno okruženje, kao što su zakon o sporazumnom finanijskom restrukturiranju, izmene zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, novi zakon o stečaju, zakon o privremenim ograničenjima prava", istakao je ministar privrede. 

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE