Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Za zapošljavanje 2,8 milijardi dinara`

    Vlada Srbije je za aktivne mere zapošljavanja odvojila 2,8 milijardi dinara, kao i 500 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

    To su ozbiljna novčana sredstva, značajno veća nego ranijih godina. Nadamo se da ćemo svake godine povećavati količinu novca koja će moći da izađe u susret onima kojima je pomoć potrebna, onima kojima je posao potreban, rekao je Vulin.

    On je prisustvovao uručenju ugovora za subvencionisanje novootvorenih radnih mesta, samozapošljavanje i ugovora o sprovođenju javnih radova, koje dodeljuje Nacionalna služba za zapošljavanje.

    Kako je rekao, njegova najdraža mera zapošljavanja je "Stručna praksa", kada se mladima koji su završili školu i fakultet da prilika da se dokažu.

    Zahvaljujući drugačijem i boljem radu, značajno većim uštedama, NZS je povukla 3,3 milijarde dinara dotacija iz budžeta Srbije manje nego što je predviđeno, a sve aktivne mere zapošljavanja se neprekidno vrše, rekao je Vulin.

    Vulin je rekao da je "Ministarstvo koje on vodi, bez diskriminacije, u Vojvodinu uložilo 789 miliona dinara". Od kako sam postao ministar 45 puta sam bio u Vojvodini, verovatno više nego što je gospodin Pajtić bio na svom radnom mestu, rekao je Vulin.

    On je rekao da najveći broj primalaca novčane socijalne pomoći živi u Vojvodini, najbogatijem delu Srbije, njenom potencijalno najrazvijenijem delu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE