Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusi možda emituju obveznice u juanima

    Rusija će razmotriti mogućnosti izdavanja obveznica u kineskim juanima, kazao je za agenciju Tass zamenik ministra financija Sergej Storčak, čime Moskva ide korak dalje u najavljenoj tesnoj ekonomskoj saradnji dve zemlje.

    Ruski ministar finansija Anton Siluanov još je u junu najavio da će Rusija kineskim vlastima predložiti da se ukinu ograničenja za poslovanje kineskih banaka na ruskom tržištu obveznica.

    Ministar Siluanov i njegov kineski kolega već su dogovorili osnivanje posebne radne grupe koja će proučiti regulativu i propise o prodaji inostrannih vrednosnih papira na tržištima obveznica, kazao je Storčak u Tbilisiju za rusku novinsku agenciju.

    Tako bi kineski investitori trebalo da znaju kako da uđu na rusko tržište i kupuju dužničke instrumente vlade i kompanija, dok ruske vlasti i kompanije moraju znati kako ponuditi svoje dužničke instrumente kineskim ulagačima, pojašnjava ruski zvaničnik.

    Mudro bi bilo uključiti u taj proces i predstavnike banaka i kompanija zaintersovanih za izdanje obveznica u kineskoj valuti, dodaje Storčak.

    "Po sredi je jako složen posao koji zahteva posebna znanja i iskustvo i nadam se da ćemo ga odraditi zajedno s predstavnicima banaka i nefinansijskih preduzeća. U ovom slučaju bi privatni sektor mogao ići ispred države", naglasio je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE