Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đoković globalni ambasador dobre volje

    Najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića UNICEF je imenovao za svog globalnog ambasadora dobre volje.

    "Novak Đoković je istinski šampion za svu decu sveta", rekla je zamenica izvršnog direktora UNICEF Yoka Brandt dodajući da je on pokazao da "snažan glas i snažno delovanje mogu da unaprede položaj dece, posebno one najmlađe".

    Novak se 2011. godine prvi put pridružio timu UNICEF kada je postao nacionalni ambasador UNICEF u Srbiji. Od tada pruža nesebičnu podršku za unapređenje života dece, posebno one najmarginalizovanije, a posebno se fokusira na značaj obrazovanja i razvoja u ranom detinjstvu kako bi se deci omogućio najbolji početak života, saopštio je UNICEF.

    Imajući u vidu njegovu iskrenu posvećenosti pravima deteta, UNICEF ga je pozvao da postane globalni ambasador dobre volje.

    "Čast mi je što sam postao ambasador dobre volje za UNICEF i što ću da nastavim da branim i podržavam prava deteta i da pomognem da se svakoj devojčici i svakom dečaku omogući nega i optimalan razvoj u ranom detinjstvu", rekao je Đoković.

    On je istakao da je odlučan da pomogne UNICEF u pružanju kvalitetne brige za rani razvoj dece, posebno one
    najugroženije, kako bi izgradili svetliju budućnost za sebe, svoje porodice i zajednice.

    Đoković i Svetska banka pomažu deci

    Đoković je u sedištu UNICEF u Njujorku, gde je bio i predsednik Svetske banke Jim Yong Kim, potpisao i Memorandum o razumevanju između Svetske banke i Fondacije Novak Đoković, utvrđujući na koji način ove dve institucije mogu da postanu bliži partneri u promovisanju razvoja dece u ranom uzrastu.

    Glavne aktivnosti u okviru novog partnerstva, pod nazivom "Od ranih pobeda, koristi celog života", biće usmerene na promociju značaja ranog obrazovanja dece u svetu i unapređenje kvaliteta i pristupa programima ranog razvoja za ugroženu decu u Srbiji.

    Kao prvi korak, Svetska banka sa Vladom Srbije razmatra projekat vredan do 50 miliona dolara za inkluzivno obrazovanje i rani razvoj dece u Srbiji.

    Ovaj projekat treba da odobre Odbor izvršnih direktora Svetske banke i Skupština Srbije. Fondacija Novak Đoković prikupiće dodatna sredstva kroz saradnju sa privatnim sektorom i donatorima.

    Foto: UNICEF

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE