Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: Kako je McDonalds `otkačio` Burger King

    Poziv na primirje u "ratu hamburgerima", koji je čuveni proizvođač brze hrane Burger King javno uputio konkurentskom McDonald'su, završio se neslavno pošto je predlog nonšalantno, čak malo ponižavajuće odbijen.

    Burger King je zakupio celu stranicu u New York Timesu i Chicago Tribuneu kako bi objavio oglas kojim poziva McDonald's da proglase primirje u njihovom "ratu hamburgerima", sa željom da udruženim snagama naprave McWhopper hamburger, koji bi se prodavao samo jednog dana.

    Taj dan bi trebalo da bude u septembru, a sav novac prikupljen od prodaje tog neverovatnog spoja išao bi dobrotvornoj organizaciji Peace One Day, piše New York Times.

    Burger King je objasnio u svom oglasu da je vreme da usmere pažnju sveta na Međunarodni dan mira 21. septembra, koji su proglasili 1981. Ujedinjene nacije. Ako dva diva mogu da zaustave svoj rat oko najboljih hamburgera, onda bi celi svet mogao da slediti njihov primer, logika je Burger Kinga.

    Čak su predložili lokaciju na kojoj bi prodavali McWooper, a to je na pola puta između sedišta njihovih kompanija u Atlanti u Georgiji. Lansirali su i stranicu na kojoj su objasnili kako bi izgledalo sve što je vezano uz McWooper, od pakovanja do uniformi koje bi nosili prodavci:

    Međutim, od toga ništa neće biti, nakon što je prvi čovek McDonald'sa Steve Easterbrook objavio na zvaničnoj stranici kompanije odgovor, koji je srušio "snove o pomirenju".

    "Dragi Burger King, ideja da učinimo dobro delo je super. Sviđa nam se namera, ali mislim da naša dva brenda mogu napraviti nešto veće u podsticanju promene. Posvećeni smo podizanju svesti širom sveta, možda da nam se pridružite u našim globalnim nastojanjima. Prihvatimo da među nama jednostavno postoji prijateljska poslovna konkurencija, a ne tragične okolnosti stvarne boli i patnje koju izaziva rat. Čućemo se. Usput, jednostavan telefonski poziv biće dovoljan sledećeg puta", napisao je i pokazao da je McDonald'su priselo ovo iznenađenje.

    McWooper za sada ostaje samo san, ali je, ipak, zbog ovog propalog pokušaja mnogo ljudi čulo za Međunarodni dan mira.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE