Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U prosveti i posla i viškova

    Na sajtu Ministarstva prosvete objavljena je lista potreba škola, rekao je ministar prosvete Srđan Verbić, navodeći da u obrazovnom sistemu postoji potreba za još 3.600 mesta za zapošljavanja mladih koji su godinama čekali posao.

    Objavljivanjem te liste, kaže Verbić, ispunjeno je obećanje dato pre godinu dana i sada kada postoji ta baza, mladi nastavnici mogu da vide za koji fond časova mogu da traže zaposlenje.

    Odgovorajući na pitanje novinara o listama tehnoloških viškova u obrazovnom sistemu, Verbić je rekao da je lista tehnoloških viškova veća od liste potreba škola.

    Ministar je, u pauzi konferencije "Razvoj preduzetničkog učenja u Srbiji", precizirao da je reč o zaposlenima sa nepunom normom kojih je više od 20.000 i da je cilj da se što više ukrupni njihova norma.

    Kako je naveo, najugroženiji će biti mladi nastavnici koji su poslednji došli, a koji bi prvi postali tehnološki višak.

    "Ne želimo da mladi postanu tehnološki viškovi i dobiju otpremninu i odu iz sistema nego želimo da napravimo još jedan krug pravljenja liste tehnoloških viškova."

    Kada ispunimo ono što smo se dogovorili pitaćemo sve u sistemu ko želi da uzme otpremninu i ode, kaže Verbić, navodeći da će se tako otvoriti prostor za mlade nastavnike i hiljade njih koji čekaju na birou.

    Ministar je najavio i menjanje pravilnika o finansiranju navodeći da će se znati koliko će biti sekretara škola, logopeda i pedagoga.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE