Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Evo kako izgleda savršeni poslovni rezime

    Kao što je najbolji produkt pokazatelj da je posao dobro urađen, tako i najbolji poslovni rezimei pokazuju vaše veštine i ostavljaju snažan utisak.

    Format dobrog rezimea trebalo bi ovako da izgleda:

    Više pasusa: Mnogobrojni pasusi učiniće da se vaš rezime brzo i lako skenira, kao i pomenute pozicije, datumi, firme i drugo. Takođe, delovaće kompaktno, a daje više prostora listi stvari koje ste uradili.

    Kratko i slatko: Ljudi provedu samo od 5 do 30 sekundi čitajući vaš rezime, a to nije dovoljno ni za pola a kamoli za celu stranu. Kada je rezime suviše dug, to samo smanjuje kvalitet svakog podatka. Fokusirajte se na važne stvari i istaknite ih. Jedna stranica vam je sasvim dovoljna, ali ako iza sebe imate najmanje jednu ili više decenija raznovrsnog iskustva neka budu najviše dve strane.

    Koristite tabelu: Umesto da razdvajate pasuse pomoću dugmeta “Space” koristite tabelu sa nevidljivim kolumnama.

    Koristite “Bullet”: Veliki blokovi teksta su odbojni, obeležite svaki pasus da bude vidljiv, a to je najefektnivije “buletima” odnosno crnim tačkama.

    Odgovarajući font: Najklasičniji font s kojim nema greške jeste Times New Roman 12, ali mogu se dozvoliti manja odstupanja, kao i bold, italics tamo gde je to potrebno.

    Primer:

    Foto: Careercup, Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE