Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kostić `vidi svetlo na kraju tunela`

    Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić izjavio je da je pozitivna ocena Međunarodnog monetarnog fonda važan pokazatelj koji može da doprinese ubrzanju privrednog rasta Srbije.

    Predsednik MK Grupe i Privrednog kluba "Privrednik" ističe da je očigledno da se Vlada Srbije domaćinski ponašala. Pozitivna ocena MMF o rastu ekonomije važan je pokazatelj da su aktivnosti u javnom sektoru i smanjenje troškova, kao i smanjenje plata i penzija, bili ispravna odluka.

    Politika koju danas vodi Srbija je dobra i pokazuje rezultate. Pozitivna ocena može da doprinese ubrzanju privrednog rasta Srbije i povećanju atraktivnosti naše zemlje", rekao je Kostić Tanjugu, a prenosi B92.

    Kako je naveo, kompanija MK Grupa, ali i druge privatne kompanije, svakodnevno pokušavaju da smanje troškove njihovog poslovanja, podignu produktivnost i povećaju prihode kako bi obezbedile što bolju poziciju na tržištu i preduzimaju sve aktivnosti u nameri da napredak privrede bude još brži i vidljiviji.

    >>>>Vučić: Svetlo na kraju tunela vidljivo svima

    "Jednom rečju – ponašamo se domaćinski. Očigledno je da je Vlada Republike Srbije činila isto u proteklom periodu – domaćinski se ponašala", dodao je Kostić.

    On je ukazao i da je MK Grupa od početka podržavala napore Vlade u reformisanju zakona i jačanju primene reformi i pozdravlja odlučnost usmerenu ka konsolidaciji javnih finansija. "Dobro je što je i MMF video veću disciplinu uplata u državnom sektoru. Nadam se da ćemo nastaviti ovim putem"”, podvukao je Kostić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE