Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lego slaže uspehe i razlaže konkurenciju

    Danski proizvođač igračaka Lego, nakon finansijskog kolapsa pre deset godina pronašao recept za uspeh i porastom prodaje od 23 odsto, potvrdio i učvrstio svoju poziciju kao najveći svetski proizvođač igračaka.

    Prema objavljenom izveštaju, prodaja je u prvoj polovini godine porasla na više od dve milijarde dolara, u poređenju s padom njegove najveće konkurencije.

    Naime, Mattelu, američkom tvorcu popularne lutke Barbie, automobila Hot Wheels i opreme za decu Fisher-Price, prodaja je pala za pet odsto i sada iznosi 1,9 milijardi dolara, dok je Hasbro, čije su perjanice popularni Transformersi, Monopoly i My little Pony imao rast od svega 0,2 procenta, dostigavši cifru od milijardu i po dolara.

    Jaz koji se produbio među konkurencijom još je očitiji ako se posmatra operativna dobit. Naime, dok je ona kod Lega skočila čak 27 odsto, za 700 miliona dolara, nekadašnji svetski lider Mattel imao je gubitak od 54 miliona, a Hasbro dobit od 130 miliona dolara.

    "Rezultati naglašavaju svetsku važnost i privlačnost Lego portfelja", rekao je glavni financijski direktor John Goodwin za Financial Times. Ovaj lider se nije predao ni nakon finansijskog kolapsa pre deset godina, a vođstvo u industriji igračaka im je omogućio uspeh linije proizvoda, kao što su Star Wars i prošlogodišnji Lego film.

    Budući da se proizvođači tradicionalnih igračaka već duže vremena bore s trendom da sve više dece radije igra digitalne igre, Lego je otišao u korak s time te će krajem meseca pokrenuti video igricu Lego Dimensions, u koju će igrači moći ubaciti i megapopularne televizijske likove, kao što su Batman, Bart Simpson, Gandalf i Doctor Who.

    "Moramo ići u korak s tehnologijom, tako da smo stalno prisutni u okruženju u kojem se deca žele igrati", komentirao je Goodwin te rekao kako su zabilježili dvocifreni porast prodaje u Evropi, SAD i Aziji, tvrdi Financial Times.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE