Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: Sirijski dečak pogađa suštinu izbegličke krize

    Video u kome je trinaestogodišnji dečak Kinan Masalmeh iz Sirije intervjuisan od strane novinara Al Jazeera-e, na železničkoj stanici u Budimpešti, postao je viralan. Dečak rečito objašnjava veliku istinu o izbegličkoj krizi: Izbeglice bi mnogo više htele da budu kod kuće nego u Evropi.

    Sirijcima treba pomoć“, objašnjava dečak, „Samo prekinite rat. Mi ne želimo da ostanemo u Evropi. Samo prekinite rat.

    Hiljade izbeglica i dalje stižu u Mađarsku, a uputili su se u Zapadnu Evropu. Mnogi su kampovali na železničkoj stanici u Budimpešti, jer ih je policija blokirala da se ukrcaju na vozove za Nemačku i Austriju. Mađarski premijer Viktor Orban preklinje izbeglice da ne dolaze: “Molim vas ne dolazite… Veoma je rizično da dođete, ne možemo vam garantovati da ćete biti prihvaćeni ovde.”

    Intervju je prikazan nakon slike jednog drugog deteta iz Sirije – slike tela malog dečaka kako leži na plaži nakon što se udavio. Ova slika potresa kako društvene mreže tako i celu javnost izazivajući globalnu sramotu, a kako mediji pišu – navela je da neki zvaničnici iz Evrope razmisle o menjanju njihove politike o primanju izbeglica.

    Foto: Youtube/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE