Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić: Zakon o ulaganjima poboljšaće položaj investitora

    Novi zakon o ulaganjima, koji će se naći na jednoj od narednih sednica republičkog parlamenta, poboljšaće položaj investitora u Srbiji i garantovati im sva ona prava koja imaju u najrazvijenijim zemljama, pre svega Evropske unije, izjavio je danas srpski ministar privrede Željko Sertić.

    On je prilikom obilaska pogona nemačke kompanije Drexlmaier u Zrenjaninu, zajedno sa ministarkom za Evropu i regionalne odnose nemačke pokrajine Bavarske Beate Merk, rekao da su kao primer pri pravljenju tog zakonskog predloga poslužili i, kako je naveo, svetski modeli i način na koji oni funkcionišu.

    "Trenutno se Zakon nalazi u samoj završnoj finalizaciji razgovora između našeg zakonodavstva i ministarstava, Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, jer želimo da imamo njihovu potpunu saglasnost oko svih tačaka, čiji će nam kredibilitet omogućiti značajnije investicije u Srbiji", rekao je Sertić.

    Kako je naglasio, želja je da Srbija bude najbolja zemlja u regionu za investitore i to će uradit upravo kroz novi zakon o ulaganjima.

    "Zato nam je veoma važno da svaka reč i svaki član zakona bude do detalja sproveden na pravi način, kako bismo i na taj način mogli da pokažemo našu opredeljenost ne samo prema evropskim intergacijama, već i da budemo dobri domaćini svim kompanijama koje žele da prošire proizvodnju", rekao je on.

    Sertić je ukazao i da je namera da se, kroz različite druge mere koje će biti definisane u budućnosti, što veći broj domaćih malih privrednika uključi u velike industrijske komplekse i da što veći broj snabdevača bude iz domaćih kompanija i da se ujedno poveća domaće učešće poveća.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE