Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi veliki igrač na tržištu paradajza

    Spajanjem konzorcijuma Casalasco Rivarolo del Re sa zadrugom farmera Piacento United Farmers stvorena je najveća grupacija u Italiji i treća po veličini u Evropi za proizvodnju paradajza.

    Deoničari obe strane su na sastanku dali zeleno svetlo za stvaranje grupacije koja će, u pogledu proizvodnih kapaciteta, postati 15. po veličini svetski proizvođač prerađevina od paradajza, u korak s velikim firmama u Americi, Kini i Španiji.

    Proširenje proizvodnog portfelja i razvoj novih prodajnih kanala će pomoći u jačanju prisutnosti na međunarodnim tržištima, kao i širu distribuciju kako brendova (Pomi), tako i privatnih robnih marki.

    Konzorcijum CR prisutan je u Nemačkoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Rusiji i Americi sa svojim Pomi poroizvodima, a takođe je aktivan i u segmentu privatnih robnih marki koje su dostupne na policama mnogih trgovačkih lanaca.

    Konzorcijum prerađuje 550,000 tona paradajza na površini od 7,000 hektara, kroz 370 poljoprivrednih preduzeća i 50 proizvodnih linija. Zapošljava 1.300 radnika, a godišnji promet doseže cifru od 270 miliona evra.

    Sa druge strane, ARP je zadruga koja je preko pola veka aktivna na polju uzgoja, prerade i dsitribucije paradajza u talijanskoj pokrajini Pjaćenca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE