Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vulin:Izgradnja privremenog centra za izbeglice u blizini autoputa

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će privremeni centar za izbeglice sa Bliskog istoka biti izgrađen bliže autoputu gde će im biti pruženo sve što je neophodno.  

    On je za RTS rekao da će biti oslobođen centar Beograda i da će izbeglice biti smeštene bliže autoputu, gde će moći da dobiju prevoz, hranu i sve druge neophodne usluge.

    Vulin je istakao da će to biti privremeni centar i da se neće graditi trajni kapaciteti.

    On je rekao da će o izbeglicama, ali i evropskim integracijama Srbije biti reči i na današnjem sastanku u Berlinu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel, koji je, kako je istakao, organizovan na zahtev Merkelove.

    "Ovo je peti put ove godine da se premijer sastaje s kancelarkom i to pokazuje da je značaj naše države veoma porastao u svim zemljama EU i Nemačkoj", rekao je Vulin, navodeći da ne misli da će na satanku biti tražene neke nove mere u vezi s izbeglicama, jer Srbija na tome radi besprekorno.

    On je naveo da Srbija radi sve što je u moći jedne organizovane države u suočavanju sa izbegličkom krizom i bez većih incidenata, ali je istakao da je Srbiji neophodna finansijska pomoć EU jer su državne rezerve na izmaku.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE