Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dva drugara o arapskim investicijama u Srbiji

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Abu Dabiju sa šeikom Mohammedom bin Zayedom Al Nahyanom o ključnim bilateralnim pitanjima, a posebno ekonomskim odnosima i zajedničkim projektima.

    To je prvi susret Vučića i princa prestolonaslednika nekoliko meseci otkako je Bin Zajed boravio u Srbiji, kada je takođe bilo reči o investicijama, kompaniji Air Serbia, projektu "Beogradu na vodi".

    Premijer je na svom Twitter nalogu precizirao da je sa šeikom Mohammedom razgovarao o ulaganjima u Srbiju. Predsednik Vlade i princ prestolonaslednik zaključili su da dve zemlje razvijaju izuzetne prijateljske odnose.

    Vučić i šeik Muhamed su razgovarali i o skorom početku gradnje prvih objekata u "fazi jedan" projekta "Beograd na vodi", kao i budućem investiranju Emirata u Srbiji.

    Vučić se prethodno sastao i sa ministrom spoljnih poslova Emirata šeikom Abdulom bin Zayedom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, investicijama UAE u Srbiji, regionalnoj stabilnosti, ratu u Siriji i migrantskoj krizi.

    Vučić je Bin Zayeda obavestio o spoljnopolitičkim aktivnostima Srbije, napretku u evrointegracijama, situaciji u regionu i ekonomskim reformama. "Moramo da radimo na regionalnoj stabilnosti kako bismo poboljšali našu ekonomsku situaciju", rekao je Vučić.

    Bin Zayed je ocenio da je srpski premijer pokazao hrabrost odlukom da 11. jula ode u Srebrenicu, kao i sporazumom s Prištinom, navodi se u saopštenju. "Ponosni smo na vaše hrabre korake. Čast nam je što ste, ne samo naši prijatelji, već i iskreni partneri", rekao je Bin Zajed.

    "Čast nam je da u UAE imamo divne prijatelje i iskrene poslovne partnere" objavio je premijer na svom Twitter nalogu posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova UAE.

    Premijer nastavlja posetu Emiratima susretom s predsednikom Izvršnog odbora kompanije Mubadala Kaldunom el Mubarakom.

    Foto: twitter

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE