Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uberu Kina preča od SAD

    Američka kompanija Uber, čija aplikacija korisnicima omogućava da pronađu alternativni taksi prevoz po cenama nižim od tržišnih, prikupila je 1,2 milijarde dolara za širenje poslovanja u Kini.

    To je potvrdio, rekao je generalni direktor Ubera, Travis Kalanick u intervjuu za kineski portal Sina, dok je iz Ubera za britanski Guardian potvrđeno da prikupljanje sredstava za širenje u Kini nije završeno i da se očekuju dodatne investicije.

    Prema medijskim spekulacijama, vrednost filijale u Kini, Uber China, može biti procenjena na osam milijardi dolara. Ova alternativna taksi kompanija već posluje u 11 kineskih gradova, ali želi da za godinu dana taj broj poraste na 50 gradova.

    Naime, u pismu do kog je britanski Financial Times u junu došao u posed, Kalanick piše investitorima da Uberovi vozači u Kini već ostvaruju skoro milion vožnji dnevno.

    "Ova vrsta rasta je neverovatna i bez presedana. Da vam iskreno kažem, Kina predstavlja jednu od najvećih neiskorišćenih mogućnosti za Uber i potencijalno je veće tržište od Sjedinjenih Američkih Država."

    Uspeh u Kini, međutim, podrazumeva posvećenost na duže staze i snažnu volju ukombinovanu sa jedinstvenim razumevanjem razlika u Kini, napisao je Kalanick u tom pismu, a prenosi Guardian.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE