Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Kolubara ispunila očekivanja premijera`

    Elektroprivreda Srbije saopštila je da je na površinskim kopovima Rudarskog basena "Kolubara" iskopano 114.022 tone uglja, što je najveća dnevna proizvodnja lignita ostvarena nakon prošlogodišnjih poplava.

    "To je druga dnevna proizvodnja u istoriji Rudarskog basena, u kojem je rekordna proizvodnja ostvarena 13. januara 2014. kada je iskopano 116.000 tona uglja", navedeno je u saopštenju.

    Od početka godine na površinskim kopovima RB "Kolubara” je proizvedeno 18,2 miliona tona uglja. "Prema bilansu, planirano je da se tokom 2015. proizvede oko 28,3 miliona tona uglja što je na nivou očekivanja Vlade Srbije i premijera", navedeno je u saopštenju.

    Ovakve rezultate, rekordnu dnevnu proizvodnju uglja EPS rudarima i svim zaposlenima čestitao je i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, dodaje se u saopštenju.

    On je istakao da je to garancija da je elektroenergetski sistem spreman za nastupajuću zimsku sezonu i dokaz da su kolubarski kopovi u tehničko – tehnološkom i proizvodnom smislu u potpunosti sanirani nakon poplava.

    Prema njegovim rečima, ovakvi rezultati u proizvodnji uglja i električne energije, omogućiće značajan rast naše industrijske proizvodnje, što i predstavlja prioritet Vlade Srbije.

    "Proizvodni rezultati Kolubare, ali i ostalih delova EPS već sad ukazuju na to da u narednu zimsku sezonu ulazimo sa sistemom koji će moći da odgovori zahtevima konzuma", navodi se u saopštenju.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE