Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dell ulaže u Kini 125 milijardi dolara

    Tehnološki gigant Dell uložiće 125 milijardi dolara u Kinu u narednih pet godina, najavio je izvršni direktor Michael Dell, u sklopu širenja poslovanja u drugoj po veličini svetskoj privredi.

    Ulaganja će doprineti kineskom izvozu i uvozu u iznosu od oko 175 milijardi dolara i osigurati više od milion radnih mesta u Kini, poručili su iz trećeg po veličini proizvođača ličnih računara u svetu.

    "Internet je novi motor budućeg ekonomskog rasta u Kini i njegov potencijal je neograničen", konstatovao je u saopštenju izvršni direktor Della.

    Dell će usvojiti načelo "proizvedeno u Kini, za Kinu" i prilagoditi strategiju Dell China kineskoj ekonomskoj politici", dodaje Dell, napominjući da će kompanija dodatno proširiti svoj kineski tim za istraživanje i razvoj.

    Kompanija je 2010. najavila da u idućih 10 godina planira u Kini da potroši 250 milijardi dolara na nabavku i ostala ulaganja. Kina je njeno drugo tržište po veličini, nakon Sjedinjenih Država.

    Trenutno nije jasno da li je novih 125 milijardi dolara sastavni deo tog plana. Prema podacima istraživačke kompanije International Data Corp, Dell je u drugom tromesečju bio treći u svetu po broju isporučenih ličnih računara, nakon Lenova i Hewlett-Packarda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE