Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Matijević kupio firmu po pet puta skupljoj ceni

    Industrija mesa „Matijević“ kupila je na javnoj prodaji AD „Poljoprivreda“ u stečaju iz Sente po početnoj ceni od 1.323.473.504 dinara (oko 11 miliona evra)

    Novosadsaka IM „Matijević“, Petra Matijevića, jedina se prijavila na oglas za javnu prodaju senćanskog preduzeća, piše novosadski Dnevnik.

    Prethodni većinski vlasnik u procesu privatizacije, s kojim je ugovor raskinut 2011. godine, bio je kontraverzni biznismen Mile Jerković iz Bačke Topole koji je „Poljoprivredu“ kupio u mnogo boljem stanju za svega dva miliona evra.

    Stečajni upravnik AD „Poljoprivreda“ u stečaju Slobodan Ostojić izjavio je da se uspelo u stabilizaciji preduzeće, što je bio težak posao jer je bilo mnogo pritisaka i nerazumevanja.

    “Prodaja „Poljoprivrede“ kao pravnog lica u celini po toj ceni omogućiće da izmirimo dugove, koji iznose između devet i deset miliona evra, i namirimo sve poverioce u stopostotnom iznosu “, rekao je po okončanju postupka javne prodaje stečajni upravnik Ostojić.

    “Nadamo se da će novi vlasnik još više unaprediti rad, svinjogojsku i govedarsku farmu i zaposliti nove radnike”, ističe Ostojić.

    On je dodao da AD „Poljoprivreda“, osim farmi, ima 541 hektar poljoprivrednog zemljišta u svome vlasništvu i sistem za navodnjavanje na državnom zemljištu na površini od 2.400 hektara, koje je „Poljoprivreda“ i do sada koristila po pravu prečeg zakupa na osnovu investicije u infrastrukturu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE