Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kome smeta novi film o Steveu Jobsu?

    Ko je ustvari bio Steve Jobs? Vizionar? Mogul? Šef koga su se plašili? Odsutan otac? Film Steve Jobs režisera Dannya Boylea i scenariste Aarona Sorkina odgovoriće na ova pitanja, a njihova predstava o ovom genijalcu mnogima se nije dopala.

    Izvršni direktor kompanije „Apple“ Tim Cook rekao je u emisiji Stephena Colberta „The Late Show“ da je Steve koga je poznavao bio neverovatno ljudsko biće. „On je neko za koga biste voleli da radite“ rekao je i dodao „On je imao tu pronicljivu sposobnost da vidi stvari koje nas čekaju iza ugla i opiše budućnost – ne evolucionarnu budućnost već revolucionarnu.

    Cook je rekao da nije video nijedan biografski film o Steveu Josu, i kaže da mu je bilo zadovoljstvo da radi sa njim kao i da ga je iskreno voleo, i da mu nedostaje svakoga dana. Cook dalje kaže da misli da mnogi ljudi žele da zbog sopstvenih ciljeva iskoriste na najgori način lik i delo Stevea Jobsa, i da to nije nešto čime treba da se ponose.

    Međutim, ko-osnivač Applea Steve Wozniak koji je bio konsultant na ovom filmu, za razliku od Cooka, šokiran je i zadivljen koliko je film dobar i profesionalan.

    "Kada idem u bioskop ne obraćam pažnju na to da li mi se dopala priča, koliko – Šta je kvalitet koji dolazi iz glava onih koji film prave.

    Hollywood Reporter piše da ovaj biografski film prikazuje viziju „teškog i uzdržanog čoveka, koji je poznat po maltretiranju svojih podređenih, koji treba da pogađaju na čemu su, i kojima su ideje odbijene da bi ih on kasnije prikazao kao svoje“. Priznaćete, ovo baš i nije pohvalno za Stevea Jobsa.

    Michael Fassbender koji tumači Stevea Jobsa u ovom biografskom filmu, pobrao je sjajne kritike, i čuju se ocene da bi mogao da bude nominovan za Oscara za ulogu preminulog kontroverznog vizionara i kreativca.  Kako kažu kritike, pored Fassbendera maestralna je i Kate Winslet koja glumi marketinšku direktorku Macintosha.

    Foto: Steve Jobs Movie/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE