Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lidl povećava plate, ne i u Hrvatskoj

    Nemački diskontni lanac supermarketa Lidl najavio je da će sledećeg meseca povećati plate hiljadama svojih zaposlenih za najmanje 12 odsto, ali ne i u Hrvatskoj.

    Radnici Lidla će od 1. oktobra dobijati minimalno 8,2 funti po satu u Engleskoj, Škotskoj i Velsu, te 9,35 funti po satu u Londonu. "Zaposleni Lidla biće najbolje plaćeni u sektoru supermarketa", naglasio je izvršni direktor Ronny Gottschlich.

    Iz nemačke kompanije napominju da će plate prosečno porasti za 1.200 funti godišnje, s tim da će povećanje dobiti 53 odsto od ukupno 17.000 radnika u Britaniji.

    Lidl plaća radnike izvan Londona minimalno 7,30 funti po satu, dok oni u glavnom gradu dobijaju najmanje 8,03 funte po satu. Nove plate biće veće od obaveznih minimalaca koje britanska vlada sprema da uvede u aprilu iduće godine za radnike starije od 25 godina.

    U Lidlu procenjuju da će ih povećanje plata koštati dodatnih devet miliona funti godišnje, ali će ovog puta to povećanje "preskočiti" Hrvatsku.

    U poslednjih nekoliko godina Lidl Hrvatska povećavao je u dva navrata plate domaćim radnicima. Prvi put 2013. godine, zaposlenim u trgovinama i skladištima i to četiri odsto na bruto iznos plate. (1.200 trgovaca i 250 radnika u dva distributivna centra).

    Zadnji put plate su dizali u martu ove godine ponovno za prosečno 4,83 odsto zaposlenima u 86 trgovina i dva logistička centra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE