Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada objavila ugovor o `Beogradu na vodi`

    Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat "Beograd na vodi" objavljen je u podne na sajtu Vlade Srbije. Kamen temeljac biće postavljen 27. septembra, a prodaja stanova počinje već u oktobru.

    Siniša Mali je na konferenciji za novinare rekao da se ugovor objavljuje jer je postao pravosnažan, odnosno ispunjene su sve predviđene obaveze – očišćen je deo Savskog amfiteatra, a investitor je uplatio 20 miliona evra potrebnih za početak izgradnje prve faze.

    Kamen temeljac će položiti premijer Aleksandar Vučić i predsednik Upravnog odbora kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar. Datum je određen, dodao je Mali, jer se ove nedelje očekuje dobijanje građevinske dozvole, nakon što je sva dokumentacija predata Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

    Mali je napomenuo da će ugovor biti objavljen u celosti i da ništa neće biti sakriveno od građana. Rekao je i da tokom naredne nedelje očekuje potpisivanje ugovora sa "renomiranim lancem hotela", čije ime nije otkrio, za izgradnju hotela sa pet zvezdica.

    Takođe, u narednih nekoliko meseci, očekuje se ugovor sa još jednim lancem hotela, dodao je Mali i napomenuo da će u izgradnji dve kule učestvovati domaće firme, navodeći da ceo projekat vredi 3,5 milijarde evra.

    Obaveza naše strane, rekao je Mali, je da raščisti Savski amfiteatar, oko 100 hektara, i izvrši proces eksproprijacije, dok će investitor finansirati završetak projekta.

    Podsećajući na odredbe ugovora, gradonačelnik je rekao da je Vlada Srbije vlasnik 32 odsto preduzeća Beograd na vodi, dok preostali udeo u vlasništvu ima arapski investitor. Najmanje 50 odsto projekta mora da se završi u narednih 20 godina, dok je rok za završetak 30 godina.

    Mali je dodao da postoje tri faze raščišćavanja, prva do sredine 2016. godine, druga do sredine 2017. i treća do kraja 2019. godine, kada bi trebalo da bude završena izgradnja stanice Prokop i izmeštena Glavna železnička stanica.

    "Zemljište ne prodajemo, već ga dajemo u zakup na 99 godina, i naši interesi su potpuno zaštićeni", tvrdi gradonačelnik.

    Ugovor je postavljen na naslovnoj strani sajta Vlade Srbije, pod nazivom "Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat Beograd na vodi", ali do objavljivanja ove vesti, nismo uspeli da otvorimo tu stranicu na sajtu.

    Preko 6.000 zainteresovanih za stanove

    Generalni direktor Beograda na vodi Nikola Nedeljković izjavio je da se do danas prijavilo više od 6.000 zainteresovanih kupaca za stanove u okviru projekta Beograd na vodi i najavio da će prodaja nekretnina početi 3. oktobra, kada će biti poznata i cena kvadrata.

    Nedeljković je rekao da će stambeni objekat imati 296 stanova i da je više od 6.000 zainteresovanih kupaca "izuzetno veliki odziv". Prodaja će, najavio je, početi 3. oktobra, a tada će biti poznata i cena kvadrata.

    U skladu sa tržišnim uslovima postojaće i kapara koja će biti definisana ugovorom sa kupcima. "Svako može da se registruje na našem sajtu i dobrodošao je svako ko želi da kupi ili pogleda uslove za kupovinu stana", rekao je Nedeljković. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE