Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Posledice hrvatskog zatvaranja granice

    Zatvaranje granice Srbije i Hrvatske za teretni saobraćaj imaće ozbiljne posledice po ekonomske rezultate i tržište jugoistočne Evrope ako bude potrajalo, izjavio je ministar privrede Srbije Željko Sertić.

    "Nije prvi put da Hrvatska političkom odlukom utiče na ekonomske odnose u regionu. To nije dobra poruka ni regionu ni Srbiji, ni javnosti u okviru Evropske unije", rekao je on novinarima u Privrednoj komori Srbije.

    Sertić je dodao da je Hrvatska odlukom o zatvaranju graničnog prelaza Bajakovo ka Srbiji za teretni saobraćaj ugrozila kompanije i iz Srbije i iz Hrvatske, pošto je ta ruta vezana za trgovinu celog regiona sa EU.

    Ministar je podsetio da zemlje CEFTA regiona 60 odsto robe plasiraju na tržište Unije.

    "Mi se na različite načine borimo da otvorimo granicu i da firme imaju mogućnost za saradnju, bez obzira kakav politički problem ili problem neke druge vrste postoji", dodao je on.

    Hrvatska je od ponoći za teretni saobraćaj zatvorila jedini otvoreni granični prelaz sa Srbijom, Batrovci–Bajakovo, a kolona kamiona na Batrovcima duga je oko deset kilometara, javlja RTS.

    Obustava saobraćaja i kolona kamiona ometaju normalno funkcionisanje auto-puta ka Hrvatskoj, ali nema problema na ulazu u Srbiju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE