Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Car sharing stiže kod komšija

    Zagrepčani će od proleća za vožnju gradom moći koristiti car sharing Spin City, odnosno korišćenje uslužnih automobila za čije otključavanje će biti dovoljan pametni telefon.

    U sklopu Evropske nedelje mobilnosti predstavljen je Spin City, projekat koji u Zagreb dovodi car sharing. Usluga je to korišćenja automobila za vožnju gradom i okolinom. Zahvaljujući toj usluzi građani će se gradom moći kretati brže i jednostavnije.

    Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić izrazio je podršku Spin Cityju i ostalim privatnim inicijativama kojima se unapređuje mreža javnog prevoza u skladu s Razvojnom strategijom Grada Zagreba ZagrebPlan 2020.

    Od proleća iduće godine na zagrebačkim ulicama će biti raspoređeno 30 vozila, 10 na električni i 20 na klasični pogon. Uoči prvog korištenja usluge građani će morati da se jednokratno registruju putem internet stranice Spin City, a nakon toga su im potrebni samo vozačka dozvola i pametni telefon.

    Naime, pametnim telefonom će moći locirati najbliže vozilo i otključati ga. Kuda će ga i koliko voziti, zavisi od njihovih želja i potreba. Osnovna cena korišćenja je 2,62 kune po minuti.

    U zapadnoevropskim gradovima car sharing je prepoznat kao alternativa vlasništvu nad ličnim vozilom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE